Midwinter


Vanmorgen straalden de geblondeerde lokken van mijn collega Janneke me van verre tegemoet. ‘Zo, da’s blond,’ zei ik. Het was om haar winterdepressie te verdrijven en om de lente vast naar voren te trekken. Dat had ze even nodig.

Ik hoor het van veel mensen: we zijn een beetje moe. De feestdagen liggen achter ons en het voorjaar laat zich nog niet zien. Het wordt nog steeds laat licht en vroeg donker en de intensiteit van het daglicht is maar een fractie van wat het in de zomer is. Veel mensen geven aan dat ze minder energie hebben.

En als je dan kleine kinderen hebt, die zich daar nog nauwelijks door laten beïnvloeden, en die gewoon lekker de dag door stuiteren, dan valt deze tijd nog wel eens zwaar. Het weer nodigt niet uit om samen naar buiten te gaan en dus wil je kindje binnen zijn of haar energie kwijt. Jij hebt die misschien net wat minder dan anders en de dagen duren dan soms lang.

Onze tip? Kleed je warm aan en probeer toch elke dag even naar buiten te gaan. De frisse lucht maakt je wakker en alert. En binnen? Doe lekker relaxed. Valt je baby tegen je borst aan in slaap? Geniet ervan en blijf gewoon lekker zitten. En heb je een peuter of dreumes in huis? Doe al je klusjes dan gewoon gezellig samen. Geef je peuter een eigen afwasteiltje op een laag tafeltje, zodat hij zijn eigen speelgoed kan wassen. Pak allebei een stofdoek om de boel af te nemen. Vul samen de wasmachine. Het gaat niet snel zo, maar het blijft wel gezellig. En als je klaar bent, dan ga je samen spelen. Maak een hut, zing liedjes, bouw een treinrails. Over een paar maanden krijg je vanzelf de voorjaarskriebels en komt de grote schoonmaak weer aan de beurt!

Bij Nannies zijn we deze maanden lekker veel aan het knutselen. En weer of geen weer, elke dag gaan we naar buiten. En als we dan weer binnen zijn, dan maken we het gezellig. Met boekjes, spelletjes, liedjes en veel knuffels. Nog even knus de winter door…

Categorieën: Geen categorie

5 reacties

Janneke · 18 januari 2016 op 16:29

Gister en vandaag een heerlijke wandeling gemaakt! Met z’n allen genieten van een beetje sneeuw en heel veel zon! Voel me gelijk een stuk beter. Weg met die winterdepressie! 🙂

    Anneke · 18 januari 2016 op 20:12

    Dat zonnetje was er vorige week nog niet! Dat maakt het inderdaad wel een heel stuk aangenamer…

Wendy · 18 januari 2016 op 17:02

De winter heeft ook zijn charme zoals een beker warme chocomel na een winterse wandeling.

    Nannies · 25 januari 2016 op 15:01

    Mmm!

S · 19 januari 2016 op 13:52

Fijn om toch nog buiten te zijn en dan binnen lekker opwarmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *