Aandacht

 

Heb je dat ook wel eens? Dat er iets leuks, bijzonders, goeds langskomt, een meevaller, een prestatie, iets om trots op te zijn, en dat je dan denkt: dat gaan we vieren! Dat je dan in de drukte van alledag doorgaat en zoiets ineens in het verleden ligt. En om er dan nog een feestje van te maken…

Dat is eigenlijk jammer, he? Want het is zo leuk om samen iets te vieren! Op onze groepen vieren we alles wat we maar kunnen verzinnen: verjaardagen, geboortes, feestdagen, eerste stapjes, eerste woordjes, op het potje kunnen plassen, nieuwe schoenen of een goed grapje. Soms met een traktatie, soms met een diploma, soms met slingers en ballonnen. Maar ook door een groot applaus, een dikke knuffel of een complimentje. Vieren is aandacht geven. Stilstaan bij wat er is. Dat kan in het groot, dat kan in het klein. Niet voor niets is Aandacht één van onze drie kernwoorden Aandacht, Zorg en Liefde. Het gaat over bewustzijn, kijken en zien, luisteren en horen, over beleven. En vandaag over vieren!

Ik ga nu met aandacht genieten van een kopje thee, om te vieren dat dit stukje af is. Wat vier jij vandaag? Waar sta jij bij stil en geef je je volle aandacht? We horen het graag!

Categorieën: Geen categorie

1 reactie

Maayke · 3 februari 2016 op 17:42

Een roepende juf Wendy met een lachende Sytske, omdat mama er inderdaad meteen aan kwam.
Had juf Wendy even geluk………ze hoefde maar 1x te roepen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *